9.jpg
Beregening en drinkwater PDF Print E-mail
Written by Dockx bvba   
Tuesday, 13 December 2011 17:17

Beregeningspompen (met en zonder hydrofoorfunctie)

Lowara, Saer, Pedrollo, APP, Dreno, Hema zijn onze pompmerken. Van deze merken leveren wij de complete lijn pompen, dus ook bronpompen en dompelpompen.

 

Pompen overzicht

 

 

 

 

 

 

Ruim de helft van het drinkwater dat je verbruikt, kan je vervangen door regenwater. Van regenwater kan je echter nooit de hygiënische kwaliteit garanderen. Vandaar dat het nooit mag gebruikt worden voor voeding, afwas en lichaamshygiëne. Dus voor bad en douche gebruikt je liefst leidingwater.
Voor de was, het spoelen van het toilet, poetsen en het besproeien van de tuin is regenwater wel geschikt. Maar daarvoor heb je wel een goede regenwaterinstallatie nodig. Een regenwaterput is overigens verplicht bij een nieuwbouwwoning of grondige renovatie. Waarom zou e die regenwatervoorraad dan niet optimaal benutten

Voorfiltering

Het is ook belangrijk om het water te filteren voor je het opslaat in een tank. Dit is nodig om enerzijds de goede werking van de installatie en anderzijds de kwaliteit van het regenwater te waarborgen. Verschillende filtersystemen zijn op de markt. Bij het oppompen van het water maak je best gebruik van een vlotterfilter. Dankzij het vlotterprincipe ligt de filter nooit aan de oppervlakte of op de bodem van de put en komt er geen bezinksel in.

 

 

 

Regenwaterinstallatie

Een goede regenwaterinstallatie vergt enkele belangrijke aandachtspunten:

• een goede filtering
• correct dimensioneren: Een goede tank is niet te klein, want dan val je binnen de kortste keren zonder regenwater. Maar ook niet te groot, want je tank moet af en toe kunnen overlopen of helemaal opgebruikt worden om dan weer vol zuiver regenwater te lopen.
• professioneel materiaal
• een professionele installatie

Regenwater beheer systeem

Regenwater beheer systeem

 

Last Updated on Tuesday, 10 January 2012 08:56
 

Zoeken

Nieuws

Adres


Dockx Plastics
Stationsstraat 174
3150 Haacht
Tel: 016/601631
E-mail: info@dockxplastics.be

Openingsuren winterperiode (van 1 november tot 31 maart)
Maandag gesloten
Dinsdag, woensdag, donderdag: van 8u tot 17u30
Vrijdag van 8u tot 17u 
Zaterdag van 9u tot 12u


Openingsuren algemeen (van 1 april tot 30 oktober)
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 8u tot 18u
Zaterdag van 9u tot 14u